Informationsturné om digital-TV

I november i år släcks det analoga TV-nätet i i alla halländska kommuner utom Kungsbacka. För att förenkla övergången genomför Digital-tv-komissionen redan nu en informationsturné som riktar sig till nyckelpersoner inom kommunerna, så att de ska kunna informera vidare till TV-tittarna i tid.

De som har kabel TV eller egen parabol berörs alltså inte av digitaliseringen, men de med egen antenn på taket behöver alltså skaffa en digitalbox.

De som Teracom har godkänt i test kostar mellan 7 och 8 hundra kronor och det behövs en till varje TV i huset och även en till videon om man vill spela in på en annan kanal än den man tittar på.

Mer information kommer att gå ut i brev till berörda hushåll, textremsor i TV och annonser och den 6:e november är det sen dags. På digital-tv-komissionen tror man att det kommer gå smidigt eftersom man nu har vanan inne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista