Manifestation till minne av Beata

Fembarnsmamman Beata som mördades i Vessigebro i förra veckan ska inte ha dött förgäves. Det är tanken när kvinnojoren i Falkenberg och Varberg ordnar en manifestation på tisdag i nästa vecka.

Manifestationen ska vara till minne av Beata, men ska också vara ett sätt att påminna folk om att våld i familjer finns överallt runt oss.

Det är många människor som hört av sig till kvinnojouren efter mordet, inte minst folk som på olika sätt kommit kontakt med den stora familjen via skola och annat. Fyra av de fem barnen fanns i huset vid mordet och de två flickorna 16 och 21 år gamla är extra utsatta.

De vill väldigt gärna berätta sin mammas historia, men är fortfarande väldigt chockade av det som hänt. Till exempel vill de gärna vara med vid manifestationen på tisdag, något som kan innebära mycket uppmärklsamhet för dom.

Och idag publicerar också en av kvällstidningarna en intervju med 16-åringen som tog kontakt med dom direkt efter mordet. Men Lotta Sonemalm på Hallands kvinnojour önskar att tidningen inte publicerat intervjun av respekt för 16-åringen och hennes mamma. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista