Arenahall prioriteras - ny fotbollarena dröjer

Det viktiga är att snabbt ersätta den uttjänta sporthallen i Halmstad med en ny arenahall på Sannarpsområdet. Alla planer på en ny fotbollsarena ingår i visonen om en idrottsstad på Sannarp någon gång i en obestämd framtid. Det framhöll Halmstads socialdemokratiska kommunråd Bengt Ekberg energiskt och med eftertryck på en presskonferens efter kommunstyrelsens beredningsmöte på tisdagen.

Fortsatt utbyggnad av Idrottsstaden med fotbolls- och friidrottsarena, hotell och spa ligger alltså i en mycket obestämd framtid.

Men idrottshallen som ersätter den nedgångna sporthallen skall stå klar 2008 på Sannarp, öster om badet och med långsidan intill Sannarpshallen. Här blir det också plats för evenemang som mässor och konserter.

Som P4 Radio Halland berättat tidigare är det Anjobygg/NCC som blir entreprenörer för Arenahallen. Kommunen har dock köpt rätten till alla idéer i övriga förslag och kan plocka russin ur den kakan när man visionerar vidare.

Arenahallen behandlas närmast i kommunstyrelsen den 8 juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".