Lövdén kommenterar kritiserad lägenhetsaffär

Landshövdingen i Halland Lars-Erik Lövdén, som tidigare var socialdemokratisk bostadsminister, planerar att köpa den lägenhet i centrala Stockholm som han tidigare var hyresgäst i, vilket anses vara en mycket förmånlig affär. Som socialdemokratisk bostadsminister propagerade Lars-Erik Lövdén tidigare mot omvandlingen av hyresrätter till bostadrätter.

När fastigheten görs om till en bostadsrättsförening får Lövdén köpa trerumslägenheten på Östermalm för 1,7 miljoner kronor, ett pris som enligt TV2:s Rapport skulle ge dubbelt så mycket om den säljs vidare. 

Fastigheten på Östermalm säljs av en stiftelse, och styrelsen utses av regeringen. Lars-Erik Lövdén är numera bosatt på Halmstads Slott och har inte varit skriven på adressen i Stockholm sedan 2003.

Barbro Engman ordförande i Hyresgästföreningen är mycket kritisk till Lars-Erik Lövdéns lägenhetsaffär och tycker att han borde föregå med gott exempel och avstå från lägenhetsköpet.

- För varje minister eller tidigare minister som agerar i strid med det man säger sig står för så faller ju trovärdigheten för hela bostadspolitiken, säger Barbro Engman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".