Grannfamiljer missnöjda med Äventyrsland

Tre familjer i Söndrum klagar på utbyggnaden av Halmstad Äventyrsland. De tre familjerna flyttade till området innan tidigare Miniland byggdes ut till dagens Äventyrsland. Nu tycker familjerna att de fått ett ändlöst byggnadsprojekt som granne.

Grannfamiljerna undrar också hur kommunen kan bevilja bygglov för en utbyggnad av restaurangen på äventyrslandet utan att grannarna gett sitt samtycke. Dessutom ställer de sig frågande till att det anläggs en terrängbana för fyrhjuliga motorcyklar inne på området.

De vill nu att kommunen informerar dem om hur Halmstad Äventyrsland kan få tillstånd att bygga och bedriva sin verksamhet mitt i ett villaområde.

Brevskrivarna säger att de har stor respekt för entreprenören bakom Äventyrsland, men skriver samtidigt att det är hög tid att utreda om inte Äventyrsland kan flyttas till ett annat område i Halmstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".