Normal midsommarafton för polisen

Midsommaraftonen i Halland var ur polisens synvinkel relativt lugn. Kommenderingschef Peter Eriksson säger att det ändå var betydligt mer att göra än under en vanlig helgnatt. Men en man omkom i en trafikolycka och två personer sitter gripna misstänkta för försök till mord under midsommaraftonsnatten.

Bland det allvarligaste som polisen arbetat med är ett misstänkt mordförsök i Mellbystrand. Två män är gripna och finns på polishuset i Halmstad.

En man omkom också i en bilolycka på väg 656 mellan Ryaberg och Fröslida inatt. Föraren av bilen sprang från platsen men har gripits. Han misstänks för rattfylleri och vållande till annans död.

Polisen har totalt hittills omhändertagit 53 personer för fylleri eller störande av ordning, sex personer är gripna, och tre fall av rattfylleri har rapporterats.

Polisens särskilda midsommarkommendering fortsätter hela helgen. Peter Eriksson säger att lördagskvällens fotbollsmatch nog kommer att ge polisen en hel del att göra.

- Jag hoppas att Sverige vinner, för då kanske folk kanske är mer benägna att vara på gott humör, säger Peter Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".