Inför rätta för att ha bränt ner nakenbad

På torsdagen stod tre yngre varbergsbor, två 19-åringar och en 18-åring, inför rätta åtalade för mordbrand efter att ha bränt ner damernas nakenbad i Varberg för en knapp månad sedan. Två av männen är tidigare dömda för att för några år sen också ha bränt ner herrarnas nakenbad.

Efter att polisen tidigare på kvällen beslagtagit ett flak med starköl från männen, skaffade de snart ett nytt flak och valde då att sätta sig inne på damernas nakenbad för att inte bli sedda. Redan på vägen dit började de prata om att tända på, något som den mer passive mest tolkat som ett skämt.

När så en av de två som för tre år sen brände ner herrarnas nakenbad började småelda på kvitton, deltog snart även hans tidigare medkumpan genom att elda upp kartongen man haft öl i.

Efter man också flisat upp en bänk tog sig sen elden och de tre lämnade platsen. En fjärde kamrat hade då redan tidigare anat vad som var på gång och gett sig av. Kort därfter greps de tre en bit därifrån.

Ett tiotal av stamgästerna på damernas nakenbad hade på torsdagen infunnit sig för följa rättegången.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".