PRO’s prisundersökning missvisande säger PRO-bas

Idag presenterade PRO sin stora matprisundersökning, där 60 varor jämförs i butiker över hela landet. Men kartläggningen av Halland är missvisande, det säger länsordförande Bertil Bergquist.

Flera affärer i Halland har plockats bort ur undersökningen, bland annat Willys i Halmstad som förr rankades som Sveriges billigaste butik.

Så nu har en matkorg i Halland blivit nästan 80 kronor dyrare än förra året.

Bristerna har uppkommit eftersom flera affärer i Halland plockats bort ur undersökningen, bland annat Willys på flygstaden i Halmstad som förr rankades som Sveriges billigaste butik.

Anledningen är att PROs kontrollanter inte kunnat hitta alla dom varor som ska jämföras. Om det sen beror på att dom varit svåra att leta upp eller på att butiken saluför egna märken istället kan inte Bertil Bergqvist svara på idag men han säger att man verkligen fått sig en tankeställare. O han påpekar också att det är lite märkligt i sammanhanget att länet fått beröm nationellt av PROs ombudsman för hur undersökningen genomförts.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".