Pizzeria Blåkulla stängd ägaren motanmäler

Nu stängs pizzeria Blåkulla i Laholm. Miljö- och byggnadsnämnden i Laholms kommun har idag beslutat att ”ingen livsmedelsverksamhet får förekomma i lokalerna”. Dilek Senli, ägare till pizzeria Blåkulla i Laholm har idag svårt att smälta tillslaget:

Beslutet att stänga fattades efter den kontroll som gjordes i förrgår av kommunens miljöavdelning. Vid det oanmälda besöket fann man flera avvikelser från Livsmedelsverkets checklista. Dilek Senli är även ägare till restaurang Istanbul i Halmstad som igår tillslogs av polis och myndighet. Där beslagtogs alkhol efter att ett utskänkningstillstånd upphört. Dilek Senli säger att gårdagens tillslag beror på ett felaktigt beslut. Å Hon kommer under dagen att göra en polisanmälan.

För att få behålla sitt utskänkningstillstånd skulle Dilek Senli ha klarat en kurs i alkoholhantering men hon klarade inte slutprovet å fick uppskov. Enligt socialförvaltningen till i förrgår, men enligt henne själv till sista augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".