Dålig säkerhet på Krönleins

Analysen av säkerheten på Krönleins bryggeri i Halmstad som gjorts efter gasläckan i mars är nu klar och den visar på flera brister i företaget.
Bland annat finns det inte nåt automatiskt brandlarm på företaget. Det innebär att det tar räddningstjänsten tio minuter att nå fram till Krönleins. Inte heller finns det ett system för att upptäcka amoniak i bryggeriet. Det saknas även en utrymningsplan för dom anställda. Slutsatsen i utredningen är att dessa brister - och en hel del andra - behöver åtgärdas för att verksamheten ska bli säkrare. I ett brev till länstyrelsen och kommunen skriver företagets ombud Owe Björk att Krönlein är berett att genomföra de flesta av åtgärderna som föreslås i utredningen. Förutsatt att verksamheten får bedrivas minst till och med år 2010. Krönleins tillstånd att ha verksamheten i centrala Halmstad går ut vid nyår - men företaget har ansökt om att få stanna kvar. En ansökan som Länstyrelsen håller på att utreda. Och med tanke på det skulle man kunna tolka Owe Björks uttalande som ett försök till påtryckning för att företaget ska få stanna där det är. Men Per Widell - rättschef på länstyrelsen - säger till P4 radio Halland att länstyrelsen inte kommer att ta hänsyn till uttalandet när dom tar sitt beslut under hösten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".