Döda kaniner från nedbrunnen gård hittade

Flera av de kaniner som häromdagen stals från en uppfödare i Nyby utanför Laholm tycks ha släppts ut i skogen. Idag har både kaniner och lådor från farmen hittats i skogarna öster om Halmstad.
Två av kaninerna har hittats döda och halvt uppätna av fåglar. Flera personer har även ringt till kaninfarmaren, Malte Pettersson, som äger kaninerna, och uppgett att tamkaniner sprungit omkring på vägarna i området mellan Simlångsdalen och Lidhult. Det var i tisdags som 130 kaniner stals från kaninfarmen och natten till torsdagen eldhärjades farmen och hela ladugårdsbyggnaden totalförstördes. Polisen har ännu inte kunnat slå fast att branden var anlagd, men förundersökningsledare, Wigo Brusbo, säger att allt tyder på att någon avsiktligen orsakat branden. Polisen ska göra en teknisk undersökning av platsen inom de närmsta dagarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".