Konkursdrabbad företagare polisanmäld

Kent Trade, VD på det konkursade förpackningsföretaget Allobi, som tog över efter Duni i Halmstad, har polisanmälts.

Enligt konkursförvaltaren Håkan Gustavsson har Kent Trade tagit med sig utrustning till ett förpackningsbolag i Estland, utrustning som ägs av ett leasingbolag i Sverige.

När Duni lämnade Halmstad 2004 tog Allobi över en del av personalen och utrustningen. I början såg allt bra ut, företaget växte och nyanställde. Men expansionen var för snabb och Allobis pengar tog slut.

Efter konkursen visade det sig att företagets VD Kent Trade, med 16 konkurser bakom sig, hade tagit ut sin lön via ett danskt bolag, ägt av hans döttrar, troligtvis för att slippa betala skatt i Sverige.

Nu är Kent Trade på nytt igång i förpackningsbranschen, den här gången i Estland via företaget Allest-Pac. Och det är till det här bolaget som utrustningen, kompressorer värda 350.000 kronor, har förts. Men eftersom kompressorerna ägs av Föreningssparbanken Finans borde de varit kvar i konkursboet.

Och Håkan Gustavsson utesluter inte att det finns annat som behöver undersökas närmare i Allobikonkursen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".