Centern efterlyser sitt kommunalråd

Drygt en vecka före valet är centerns kommunalråd i Kungsbacka Ulf Persson  fortfarande oanträffbar hävdar flera av hans partikollegor. Partiet tar nu hjälp av sin riksorganisation för att hantera situationen. Men att han skulle vara okontaktbar tillbakavisas av hans ersättare Ingrid Johansson.

- Vi behöver hjälp med att komma i kontakt med Ulf Persson, och vi behöver också stöd utifrån för att hantera olika situtioner som partiet ställs inför, säger Kristina Karlsson från centern i Kungsbacka till P4 Radio Halland.

Trots frånvaron tycker Kristina Karlsson att Ulf Persson  fortfarande kan lanseras som huvudkandidat till de tunga uppdrag som centern kan få efter valet.

Men Ingrid Johansson som är ersättare i kommunstyrelsen för Ulf Persson säger att Ulf Persson har valt att ha kontakt med få personer, varav hon är en.

- Jag har sagt till ansvariga inom centerpartiet i Kungsbacka att jag har kontakt med Ulf Persson säger Ingrid Johansson till P4 Radio Halland.

Ulf Persson berättade för ungefär ett år sedan för sina politikerkollegor att han hade haft alkoholproblem, men att han genomgått behandling och ansåg sig vara återställd. Det är högst oklart om det har något samband med att han nu är borta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".