Borgerlig allians även i Falkenberg

Nu går de borgerliga partierna i Falkenberg fram i en gemensam fyrparti-allians. Ambitionen är att få en egen majoritet i kommunfullmäktige efter valet. Ökad sysselsättning och inflyttning, större valfrihet och oförändrad skatt är några av alliansens övergripande mål.

Det är i sista stund inför valet på söndag som de borgerliga partierna i Falkenberg kommit överens om sin gemensamma plattform. Den innehåller åtskilliga konkreta punkter, som att göra Nya Tångaskolan till en kommunal friskola, bygga en idrottshall i Ullared och avbryta planerna på Tångaleden.

Den fråga som särskilt skiljer alliansen från socialdemokraterna handlar om en ny idrotts- och evenemangshall intill gymnasieskolan, som alliansen enligt centerpartiets Mari-Louise Wernersson kan börja bygga i oktober i år.

Andra frågor som alliansen enats om är att fullfölja biogasprojektet i Gödastorp, stimulera alternativa driftsformer för äldreomsorgen och göra Tallgläntan till ett äldrecentrum.

För att få egen majoritet i Falkenbergs kommunfullmäktige behöver alliansen två platser mer än man har nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".