Villapriserna stabiliseras något

Efter flera år med ständigt stigande priser finns nu tecken på att villapriserna i landet håller på att stabiliseras. Men i inflyttningslänet Halland syns inte den tendensen så tydligt ännu. Idag finns inget som talar för att priserna ska börja falla. Det säger flera fastighetsmäklare som P4 Radio Halland talat med.

Sist Bengt Söderbaum,fastighetsmäklare på Mäklarhuset i Varberg. Reporter var Mats Wetterlundh.

( Någon påfallande avmattning av prisutvecklingen finns inte ,enligt mäklarna som ändå tycker sig märka att dom senaste årens allt högre priser avtagit ...T viss del för att det nu finns fler objekt på marknaden efter att nyproduktionen av bostäder är högre än på många år.

En annan teori kan vara olika utsagor om att räntorna är på väg uppåt o som kan ha fått tveksamma köpare att avvakta,men det gällde snarare tidigare i år o så sent som igår sänkte t o m flera bolåneinstitut dom långa räntorna....

Men efter flera år med prisökningar är nu prisnivån såpass hög att det blir en stabilisering ,menar också flera av mäklarna varav någon t o m räknat med en avmattning långt tidigare.

Överlag ser branschen ändå positivt på framtiden.

Måhända är bengt Söderbaum på Mäklarhuset i vbg representativ i sitt svar om han märkt av en prisavmattning )

En tänkbar anledning till att priskurvan börjat avta är att det nu byggs nya bostäder i en större omfattning.

Bengt Söderbaum på på Mäklarhuset i Varberg säger att det han märkt av är att det är nu börjat bli svårt att hitta köpare till de allra dyraste villorna på över tre miljoner kronor. I övrigt har han inte märkt av någon avmattning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista