Åtalad kroppsbyggare tränade på Träningskompaniet

Det var på gymmet Träningskompaniet i Halmstad som en nu åtalad 33-årig kroppsbyggare tränade och också sålde dopningspreparat. Lennart Albrektsson, vice ordförande i den förening som driver gymmet, säger till P4 Radio Halland att han är förvånad över det, eftersom kroppsbyggarna är mycket få på Träningskompaniet.

Det övervägande antalet medlemmar ägnar sig inte alls åt kroppsbyggande, utan åt olika gruppträningar och rehabiliteringsträning.

Träningskompaniet drivs av en förening, som har sina rötter i Halmstad Aerobics. Eftersom det är en idrottsförening som ligger bakom verksamheten är man medlem i Riksidrottsförbundet och står därmed också bakom förbundet drog- och dopningspolicy. Många andra idrottsföreningars medlemmar i Halmstad, bland annat HBK, tränar på Träningskompaniet.

Polisen hittade tidigare i höst anabola stereoider värda 300 000 kronor hemma hos den åtalade kroppsbyggaren när de kom till bostaden för att gripa honom, eftersom han misstänktes misshandla sin hustru.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista