Konflikt lördag 7 februari

P1 kl 9.03, repris 22.05

Bakom slöjan: lördagens program ägnar sig åt den pågående debatten om muslimska kvinnors rätt att bära huvudduk. Nästa vecka kommer den franska nationalförsamlingen att med all sannolikhet rösta för ett förbud mot slöjan, häromdagen beslutade en delstat i Tyskland att förbjuda huvudduk för lärare.

Och i Sverige talar de politiska partierna för- och nackdelarna med ett förbud, leder den franska vägen till integration - eller segregation? Och vad säger svenska feminister om slöjan?

Konflikt intervjuar Nawal el Sadaawi, egyptisk feminist och författare, och diskuterar huvuddukens plats i det moderna samhället.

Konflikts reporter Randi Mossige-Norheim tittar på fredags-TV. Men inte på Rapports Katarina Sandström eller Peter Harryson i Så ska det låta. Istället ser hon Kurdistan-TV, marockansk topplista, eller den turkiska filmen Tossun Pasha hemma hos familjen Mermer i Skärholmen.

Reportage om TV-världen i Sverige.

Det blir inrikesrapporter, filmaren, författaren och konstnären Carl Johan de Geer är avundsjuk och så slår vi upp ett nytt ord i Lindroths lexikon.

Dessutom som alltid Hissen i Radioteaterns regi. Den här veckan ”Vad är det som är så underbart”, av Lise Indahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista