Konflikt - R

P1 lördagen 10 april 9.03, repris 22.05 (andra timmen utgår)

Glad påsk!

På påskafton kallar redaktionen programmet Konflikt - R, eftersom det är ett reprisprogram med valda delar ur vårens sändningar. Konflikt startade den 17 januari med målsättningen att spegla världen efter 11 september, konflikten mellan Islam och Väst, mellan Islam och Islam och mellan USA och omvärlden.

Detta präglar till viss del urvalet i lördagens sändning: Konflikt återutsänder samtal med den holländske författaren Léon de Winter som talar om den ökande antisemitismen i Europa, följt av ett reportage med två unga muslimska killar i en svensk förort. Därefter ett samtal med författaren Göran Rosenberg om antisemitism i och utanför de svenska gränserna.

Det blir också ett reportage av Cecilia Uddéns om Israels omstridda säkerhetsbarriär runt Västbanken.

Lördagens Konflikt innehåller också två av Randi Mossig-Norheims reportage. I det första besöker hon flera hem i Stockholmsförorten Skärholmen, för att se på TV med de som bor där. Vad tittar de på?

I det andra reportage tecknar hon ett tidsdokument över de känslor och stämningar som rådde i Sverige dagarna efter terrorattackerna i New York och Washington 11 september 2001, genom att berätta vad som hände på en skola i Vallentuna då hela Europa höll tre tysta minuter för att hedra de som dog.

Dessutom blir det en inrikesrapport av Alexandra Kronqvist i Ramsta och ett ord ur Lindroths lexikon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".