Lördag 11 september

Tre år

Sedan hösten 2001 pågår det som med president Bushs ord kallas för kriget mot terrorismen. I lördagens program diskuteras olika konsekvenser av detta krig: direkta resultat, sekundära effekter, olika terrorgrupperingars mål och genomslag. Och kan man egentligen bedöma hur framgångrik kampen mot terrorn - hittills - har varit? Konflikt intervjuar bland annat författaren Paul Berman, som bl a skrivit ”Terror and Liberalism”, terrorexperterna Magnus Ranstorp och Diaa Rashwan på Ahram Center for Strategic Studies i Kairo, och den israeliske filosofen Avishai Margalit. Dessutom medverkar Sverige Radios Londonkorrespondent Agneta Ramberg.

I Konflikts svenska reportage besöker reportern Daniela Marquardt sina gamla kvarter i Tensta. Hon bodde där som barn i början av 70-talet, då Tensta fortfarande var en förort med optimistiska idéer inför framtiden. Vad var det som hände? Varför blev just Tensta ett rikssymbol för förfelad arkitektur, segregation och utslagning? Och just nu, när försöken att förändra Tensta både i konkret och symbolisk mening pågår - vad får det för resultat?

Och som vanligt, inrikeskorrerapporter, Lindroths lexikon, Maja Hagerman berättar vem hon är avundsjuk på och så åker vi förstås Hiss med radioteatern, denna vecka ”Göran” av Sofia Fredén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".