Lördag 18 september

Turkiet & Europa

Veckans program leds av Sveriges Radios EU-expert Annika Ström-Melin. Hon kommer att vara programledare för Konflikt ytterligare två gånger under hösten, då tyngdpunkten kommer att ligga på den europeiska debatten i aktuella frågor. I lördagens upplaga av Konflikt ställer vi oss frågorna om hur villig den Europeiska unionen - egentligen - är att låta Turkiet bli medlem och vad som skiljer förespråkarna från motståndarna? I den europeiska debatten? I Turkiet?

Turkiet framhålls som den önskade bryggan mellan den kristna och muslimska världen - men just det väcker också frågor om vad kärnan i det europeiska projektet vekligen är. Intervjuer och studiosamtal.

Randi Mossige-Norheim träffar flyktingsmugglaren Amir Heidari och berättar historien om hur tusentals iranier funnit sin väg till väst med hans hjälp. Han har dömts till fängelse flera gånger och just nu sitter han i så kallat förvar i Norrköping i väntan på att regeringen ska fatta beslut om han ska utvisas till Iran.

Reportage i Konflikt, där det också blir en inrikesrapport från Västerås, Lindroths lexikon, svensk avundsjuka med Birgitta Holm och förstås - en Hisstur med Radioteatern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".