Lördag 23 oktober

Vi & de Andra

I programmet diskuteras den nya boken” Rötter och fötter” av den norske socialantropologen Thomas Hylland Eriksen. Vad är det som skapar en kulturell identitet? Kan man ha många samtidigt - eller varför bestämmer man sig för att välja en? Samtal med författaren själv och diskussion om boken i studion med kritikern Lars Hermansson och skribenten Moa Matthis.

Cecilia Uddén intervjuar också Tariq Ramadan, omtalade muslimske filosofen som gästade Sverige i veckan - hur revolutionerande är hans ståndpunkter egentligen?

Claes Andreasson i Los Angeles rapporterar inför presidentvalet: finns det en risk för att valkaoset i Florida 2000 kan upprepas och vad innebär det att så många - överaskande många - har registrerat sig för att rösta 2 november?

Följ också med Randi Mossige-Norheim som besöker Latif Alfarhan, 79-årig irakier på servicehuset Kastanjen som ligger i stadsdelen Midsommarkransen i Stockholm. När Latif Alfarhan anlände till Sverige, var han redan över 50 år. Vad innebär det att bli gammal i Sverige, när man kommit hit som flykting efter ett redan långt liv i sitt hemland?

Dessutom Lindroths Lexikon, inrikeskorrar, svensk avundsjuka med författaren Torbjörn Flygt och Hissen i radioteaterns regi, ”Två döttrar” av Peter Barlach.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".