Lördag 30 oktober

Ett skratt förlänger...

...Georg W Bush tid i Vita huset? Eller har utmanaren John Kerry skrattarna på sin sida? I veckans Konflikt intervjuas Harry Shearer - skådespelare, statsvetare och radioman om humor och det amerikanska presidentvalet. Kan ett skämt ha någon betydelse?

Lördagens programledare, Konflikts Nina Solomin, träffar Noreena Hertz, globaliseringskritiker och författare till ”Det tysta övertagandet” - en bok som sålts i hundratusentals exemplar i världen. Hur mår antiglobaliserings-rörelsen i dag? Och hur hänger kritiken mot globaliseringen ihop med att ca 30 procent av de svenska ungdomarna - enligt en nyligen publicerad undersökning - anser att marknadsekonomin och kapitalism leder till orättvisor?

Ursula Berge från tankesmedjan Agora och Timbros Johan Norberg diskuterar och kommenterar.

Förra veckan mötte Randi Mossige-Norheim Latif Alfarhan, en 79-årig irakier som just flyttat till servicehuset Kastanjen i stadsdelen Midsommarkransen i Stockholm. I veckans reportage återvänder vi dit, för att vara med när det är allsångsträff med Hasse och Allan...

Och givetvis blir det rapporter från Konflikts inrikeskorrar, Lindroths lexikon, svensk avundsjuka med författaren Torbjörn Flygt och sist - en hisstur med radioteatern, den här veckan ”Utvecklingssamtal” av Sven Hugo Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".