Lördag 26 februari

FNs generalsekreterare Kofi Annan intervjuas av Cecilia Uddén, som träffat honom i FN-skrapan i New York. De talar bland annat om hur han i dag ser på sitt uttalande från i höstas om USAs krig i Irak som ”illegitimt”, och om hans inställning till de postiva tongångarna som hörs i mellanöstern i dag.I programmet medverkar författaren Anders Ehnmark och journalisten Thomas Gür, för att diskutera vilken roll en enda människa egentligen kan spela för att idéer ska få genomslag och för hur historien utformas. President Bush lär ha tagit djupt intryck av boken ”A case for democracy” av Natan Sharansky - en bok som tas upp i programmet - och denna vecka när presidenten är på besök i Europa har Konflikt också träffat författaren Chalmers Johnson - författare till boken The Sorrows of empire, som snart kommer ut på svenska - för att tala om stormakten USA och om imperiedrömmar.

Randi Mossige-Norheims reportageserie om vitryska asylsökande i Sverige fortsätter, vår nya inrikeskorrespondent Sigrid Combüchen rapporterar från Lund - och till sist - ett nytt avsnitt av Bens Livs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".