Lördag 5 mars

En diktatur faller, människor kan uttrycka åsikter fritt och öppet, kontrollen har upphört. Men för de som samarbetat med förtyckarna, ockupanterna, regimen - vad händer med dem? Hur ska kollaboratörerna, medlöparna, hanteras? Vilken väg är den framgångrikaste - straff, avprogrammering, förlåtelse? Lördagens Konflikt - som leds av Gunnar Bolin - handlar om medlöperi. Vi ringer upp Michael Young på Beirut-tidningen Daily Star för att tala om Libanon efter den prosyriska regeringens fall i veckan. Det blir också en intervju med den amerikanske författaren John Lee Anderson om avbaathifieringen i Irak - och ett reportage från Norge, där gåtan Knut Hamsun och hans samröre med nazisterna fortsätter att gäcka forskarna. Till studion kommer dessutom bland annat Ana Maria Narti, folkpartistisk riksdagsledamot, uppvuxen i Ceausescus Rumanien.

Konflikts Randi Mossige-Norheim fortsätter sin reportageserie om vitryska asylsökandes villkor i Sverige, dramatikern Martin Montelius lämnar korrespondentrapport från Fittja, Carl Rudbeck har läst fackboken ’The Ethics of Identity’ av Kwame Anthony Appiah - och sist ska vi förstås återigen besöka Bens Livs i Radioteaterns regi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".