Lördag 12 november

I veckans Konflikt följer vi upp händelserna i Frankrike och intervjuar bland andra den islamkännaren och författaren Olivier Roy. Vi ställer också frågan ”är det alltid rätt att göra uppror”? Hur effektiva är uppror av de här slaget? När kan de faktiskt skapa förändring - och när bli de kontraproduktiva?Programledare Gunnar Bolin diskuterar med gäster i studion.

Randi Mossige-Norheim fortsätter sinreportageserie om hur en oseriös arbetsgivare ser till att tjäna pengar på utländsk arbetskraft i Sverige - och hur han jobbat sedan 60-talet, då han hyrde ut bostäder till nyanlända invandrare.

Kulturredaktionens Fredrik Wadström kommer till Konflikt för att berätta om boken ”The Rock Snob’s Dictionary : An Essential Lexicon of Rockological Knowledge” av David Kamp, Steven Daly, inrikeskorrespondenten Fredrik Sjöberg rapporterar från Runmarö - och sist i programmet blir det förstås ett nytt radioteateravsnitt av Ett perfekt liv!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".