Lördag den 3 december

Under rubriken The End of News? gör Michael Massing upp med USA:s medier i New York Review of Books. De ägnar sig åt självcensur och ängsligt strävar de efter att ge en balanserad rapportering som i vissa fall blir fel. Det är först nu när stödet för George W Bush börjar svikta som kritiken släpps fram. Programledare Cecilia Uddén intervjuar Michael Massing.

Det handlar också om de internationella tv-kanalerna som landar vid världens konflikthärdar och åker igen. Har det blivit svårare att vara diktator sedan CNN och dess efterföljare kom? Zimbabwes Mugabe hör till dem som struntar i bevakningen, hur ser det ut på annat håll? Det måste väl vara bättre att tv-kamerorna är där och ”ser” övergreppen än att de inte är det? Medieforskaren vid Försvarshögskolan, Kristina Riegert, diskuterar tillsammans med journalisten Staffan Heimerson.

Kulturnytts Maja Aase har läst en ny bok av New York Times-kolumnisten Maureen Dowd: ”Are Men Necessary: When Sexes Collide”.

Dessutom handlar det om en film som följer pojkar i en teatergrupp på Västbanken från barnteaterföreställningen till självmordsattentaten.

Och så undrar vi hur man bestämmer vad som är fin kultur. I Danmark ska utredningen om vad som är god dansk kultur snart vara klar och vår Nordenkorrespondent Bengt Lindroth träffar en av utredarna. Inom litteraturen finns det knappast något mer allmänt erkänt fint än en Nobelpristagare. Konflikts reporter Randi Mossige-Norheim träffade elever i åttan i Rinkebyskolan som varje år får träffa just Nobelpristagaren i litteratur.

Sist i Konflikt som vanligt, radioteaterns Ett perfekt liv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".