Lördag 21 januari

Om framtidens ledare i Mellanöstern

Vad händer nu när både Yassir Arafat och Ariel Sharon har lämnat den politiska scenen? Konflikt letar upp framtidens politiker i Israel och Palestina. Vilka är de, vad vill de och hur skiljer de sig från det gamla gardet?

Programledare Saam Kapadia ringer upp 23-årige Saleem al Habash, redaktör för Youth Times med stor spridning i de palestinska områdena. Hör också unga politiskt engagerade israeler om deras framtidsutsikter och förhållande till palestinier. I studion samtalar Daniel Bart och Faraj Abuisefan om dialogens möjligheter och begränsningar.

Den israeliske filmaren Amos Gitai berättar om exploateringen av lidandet och Björn Linnell presenterar veckans fackbok: The Great War for Civilisation: The Conquest of the Middle East, av den mångårige korrespondenten Robert Fisk.

Ska man tala med terrorister? Hör EU:s utrikespolitiske talesman Javier Solana om hur EU ser på Hamas, som förväntas vinna en stor del av rösterna i det palestinska parlamentsvalet. I studion diskuterar Birgitta Ohlsson (fp) och Yvonne Ruwaida (mp) om det är dags att släppa in terrororganisationen från kylan.

Veckans inrikeskorrespondent Inez Abrahamsson om post och pass i Latikberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".