Lördag 4 mars

Den globala sexhandeln – Konflikt synar misären bakom spektakulära rubriker

Människohandel är den brottslighet som ökar mest i Europa. Till skillnad från vapen och knark har människor den fördelen att de kan säljas om och om igen.
I Sverige är det förbjudet att köpa sexuella tjänster. Men prostitutionen fortsätter i det fördolda. Randi Mossige-Norheim har träffat en av de ryska kvinnorna som ertappades på en bordell i Stockholmsförorten Alby förra året.

Vilka är kvinnorna som av tvång eller nöd säljer sina kroppar? Vem köper dem? Och vad görs för att stoppa exploateringen?
I Konflikt möts kriminalkommissarie Jonas Trolle, EU-parlamentarikern Maria Carlshamre och Marielle Sander-Lindström, vid den internationella organisationen IOM, som arbetar mot människohandel.
Lena Jordebo berättar om hur konstnärer skildrar människohandel.

Inbördeskrig i Irak
De senaste veckorna har varit de våldsammaste på länge i Irak. Allt fler bedömare befarar att Irak står på randen till inbördeskrig. En av dem är Joost Hiltermann, vid International Crisis Group i Amman. Han medverkar i Konflikt tillsammans med Stefan Ring, militärstrateg vid Försvarshögskolan och Salam Karam, frilansjournalist med rötter i Irak.

Korvförsäljning som kulturvårdande kvinnojobb - Konflikts inrikeskorrespondent rapporterar från Jonas Ingvarsson Hisingen.

Programledare: Saam Kapadia
Producent: Daniela Marquardt