TIME STRANGER KYOKO © 2000 by Arina Tanemura/SHUEISHA Inc.

Jussi Björling och japanska Mangaserier

Veckans program berättar om nya sätt att studera Jussi Björlings unika röst, om japanska Mangaserier som erövrar Sverige och om psykologiska experiment som ändrat vår syn på barns förhållande till föräldrarna.

I veckan startar en stor internationell Jussi Björlingkonferens i Stockholm. Vetenskapsradion Forum är med under en ovanlig akustisk undersökning och tar reda på varför den världsberömde tenoren lät så fantastiskt.

Vi besöker också en ny utställning på Östasiatiska Museet i Stockholm om de allt populärare Mangaserierna, japanska tecknade serier som läses av gammal som ung, och som kan handla om allt från kärlekshistorier till hur man lagar gourmetmat. Intresset för Manga har ökat stort i Sverige under de senaste åren, och vi tar reda på varför.

I serien om historiens mest banbrytande psykologiska experiment handlar det om vad unga apor i bur gör när de får välja mellan två ”mödrar”, en av ståltråd som ger dem mat, och en av tyg som är varm och mjuk…

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".