På minuten går till sjöss

Det har skrivits åtskilligt om vad som rör sig inom sjömännens råbarkade yttre. Vad tänker de på, dessa saltstänkta hjältar som ständigt utmanar elementen ute till havs. Barndomshemmet, kärestan, nöjeslivet i hamnkvarter, exotiska kulturer, världshavens djup eller rymdens oändlighet?

Nu vet vi svaret. I det senaste numret av Svenska Kryssarklubbens tidning ”På kryss” (läst i april 2009) berättar Rolf Eliasson, välkänd båtkonstruktör och seglare hur han och hans besättning höll humöret uppe på en stormig och farofylld seglats över Atlanten.

”Något som höjde moralen, och som vi gjorde varje dag, var att vid middagstid samlas i sittbrunnen och lyssna till P1:s ”På minuten”. Vi hade lagrat tillräckligt många program på en mp3-spelare och kunde säga; ”Skål för P1, Skottland, here we come!”

Vi i På minutens redaktion rodnar i förlägen stolthet över att få ha bidragit – om än på distans – till att båt och besättning kom lyckligt i hamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".