OBOL SKRINLÄGGER BOLAGSPLANER

Tidningarnas Telegrambyrå 8 december:

OBOL SKRINLÄGGER BOLAGSPLANER

Det starkt ifrågasatta bolaget Obol, som bland annat sponsrar basketförbundet och ett antal basket- och ishockeyklubbar, meddelar nu att man skrinlägger planerna på det svenska bolaget Obol Sports Europe.

I ett pressmeddelande skriver Thomas Nyström, tilltänkt vd för företaget, att skälet är att IT-bolaget Genesis IT fryser den planerade försäljningen av sina aktier.

Ursprungstanken var att Obol skulle köpa Genesis IT och omvandla det till Obol Sports Europe för att kunna bedriva kapitalförvaltning i Sverige. I det nya bolaget skulle Obol förlägga sina sponsringsavtal med svensk idrott. Just nu har Obol sponsringsavtal med Svenska basketförbundet, basketklubbarna Plannja och Norrköping samt hockeyklubbarna Luleå och Örebro IK.

På torsdagen meddelade Obol Investment att man lägger ner sin fond och att satsade pengar ska betalas tillbaka till investerarna.

Nyström hänvisar alla frågor om Obol till ägaren Bo Johansson och styrelseledamoten Jan Saradlic, vilka inte gått att nå.

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".