Längre citat från möten med Sverigedemokraterna

Kaliber har varit mån om att göra ett balanserat program där citat ska höras i sitt sammanhang och inte vara lösryckta. Den som lyssnar på hela programmet hör att vi är noga med att redovisa diskussioner och sammanhang. Vi säger i programmet att liknande jargong återfinns i en tredjedel av de kring trettio sammankomster vi deltagit i.

De mötesdeltagare som talar i programmet (som ej har förvrängda röster) är till exempel nämndeman för SD, kandiderar till europaparlamentet, styrelseledamot, revisor. De är inte perifera medlemmar, utan har viktiga uppdrag för partiet.

Här kan du höra ett par lite längre utsnitt av inspelningarna för att höra mer av sammanhangen. Vi har lagt ut det som exempel - på hur en hel diskussion låter - och på ett av de avsnitt som vi ej haft med i programmet. Där det finns ett klipp har vi markerat med ”pip”. Skälet till klippet är att vi vill skydda identiteten på en nyare medlem som ej har förtroendepost i SD.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".