TRE VÅRDARE FÄLLDES. Leo hängde sig på häktet i Mariestad. Nu har tre vårdare dömts för tjänstefel för att de inte tog ner honom och startade hjärt- och lungräddning.

Kaliber 20 december 2009: Vad hände sen?

I 2009 års sista program tar vi reda på vad som har hänt i några av säsongens eller tidigare säsongers program. En del av det vi tar upp är följande:

Tingsrättsdomen har kommit i fallet där Leo hängde sig på häktet i Mariestad. Tre vårdare fälldes för tjänstefel. Men varför ljög egentligen ansvarig på kriminalvården om vad som hade hänt?

Det statliga riskkapitalbolaget Swedfund satsade svenska skattepengar i ett fiaskoprojekt i Makedonien och två tusen mjölkbönder drabbades hårt. Vad hände sen?

Amandine, som har tourettes symdrom och andra tvångstankar, fick sin tillfälliga placering på behandlingshemmet förlängd. Men hur går det med besked om en varaktig vård? Och vem ska betala?

Robin och Marcus vittnade om kränkningar på det privata behandlingshemmet Hallandshem. Vad fick deras berättelser för konsekvenser?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista