Kaliber söker producent och reporter

Sveriges Radio Göteborg söker producent till Kaliber i P1

Kaliber är P1:s program för undersökande journalistik och sänds i två säsonger - tio program på hösten och tio på våren. Under publiceringsperioden är arbetet mycket intensivt, men det ger möjlighet till förberedelser och återkoppling däremellan. Den fasta redaktionen är liten och består av tre personer; en producent, en programledare/reporter och en reporter. (Reportern är tjänstledig under 2010, vi söker också en vikarie till den tjänsten).

De fasta medarbetarna producerar flera av programmen, men i uppdraget ligger också att anlita andra medarbetare inom Sveriges Radio och frilansare. Kaliber samarbetar även med Ekotredaktionen och andra nyhetsredaktioner inom Sveriges Radio. Som producent har du ansvar för att planera och producera programmen, både de som görs av den egna redaktionen och av externa medarbetare, samt att hålla kontakten med övriga redaktioner.

Du har erfarenhet av grävande/undersökande journalistik.
Du har erfarenhet av att leda en liten arbetsgrupp som har höga krav på sig.
Du är kvalitétsmedveten och van att driva idéarbete.

Tjänsten är en tillsvidareanställning från 1 aug. Redaktionen arbetar i Göteborg.

Skicka ansökan med CV och referenser till kaliberproducent@sr.se senast den 13 juni. Frågor? Kontakta David Gustafsson, programchef, 031 - 83 75 57.

Fackliga representanter: Patrik Paulsson, SJF och Monica Palmeborn, Unionen, 031 - 83 70 00.

Sveriges Radio Göteborg söker vik reporter till Kaliber i P1

Kaliber är P1:s program för undersökande journalistik och sänds i två säsonger - tio program på hösten och tio på våren. Under publiceringsperioden är arbetet mycket intensivt, men det ger möjlighet till förberedelser och återkoppling däremellan. Den fasta redaktionen är liten och består av tre personer; en producent, en programledare/reporter och en reporter.

De fasta medarbetarna producerar flera av programmen, men i uppdraget ligger också att anlita andra medarbetare inom Sveriges Radio och frilansare. Kaliber samarbetar även med Ekotredaktionen och andra nyhetsredaktioner inom Sveriges Radio. Som reporter är det din uppgift att göra flera reportage under varje säsong, samt att delta i det dagliga redaktionella arbetet.

Du har erfarenhet av grävande/undersökande journalistik.
Du har erfarenhet av att göra och hantera omfattande research.
Du är van att utveckla egna idéer.
Du har radiovana och har arbetat med att göra längre radioreportage.

Tjänsten är ett vikariat under perioden 16 aug 2010 - 13 febr 2011. Skicka ansökan med cv och referenser till kaliberreporter@sr.se senast den 13 juni. Frågor? Kontakta David Gustafsson, programchef, 031-837557.

Fackliga representanter: Patrik Paulsson, SJF och Monica Palmeborn, Unionen, 031-837000.

Publicerat 2010-05-21