Bärplockaren Trangs berättelse

– Jag reste till Hanoi, (till TTLC’s kontor; red’s anm.) men jag fick inga pengar. Jag fick åka hem igen. Det är 50 mil dit.

– TTLC lovade att betala 20 milj dong i kompensation, men de gjorde inte det. Jag har förlorat 70 miljoner dong, ca 3500 dollar, ca 25 000 kr.

– Vi har förlorat så mycket, depositionen, 6000 dollar, får vi tillbaka, men resten förlorar vi. Jag och min syster lånade av privatpersoner till hög ränta, vi hann inte låna från statlig bank. Vi lämnade min mans föräldrars hus som pant. Lånet gäller fyra månader. Och de jag lånat av vet inte att jag är tillbaka. Just nu betalar jag bara räntan, men sen kommer jag att förlora mitt boende.

– Jag är väldigt orolig, försöker att hitta någon att låna av till lite lägre ränta.

– Nu tvingas jag bo hos mina föräldrar. Och jag måste åka runt och få ihop pengar för att få tillbaka huset. Min man jobbar för fullt för att få fram pengar.

– Jag var ju på kontoret, TTLC, och de sa att de inte hade några pengar. Jag har ingen aning om vart pengarna tagit vägen.

– Min son är fyra år. Jag är lycklig över att se honom igen, men det är tungt att bära det här med skulden. Jag har inte sovit en enda natt sen jag kom hem till Vietnam. Hur ska jag göra med skulden? Och hur ska jag leva vidare för att försörja mig och mitt barn?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista