Salees arbetsgivare: "Hon tvingade sig kvar i mitt hem!"

Salees arbetsgivare i Kungsbacka ger för första gången sin version av vad som försiggått de två kvinnorna emellan.

I ett brev till Varbergs tingsrätt skriver arbetsgivaren att sömmerskan, Salee Charatanyaki, kom till Sverige på eget initiativ för att finna en man att gifta sig med. Arbetsgivaren tog emot henne som en gäst, efter övertalning. Därefter tvingade Salee sig kvar i arbetsgivarens hem i fyra år.

Något sömnadsarbete utförde Salee aldrig, enligt brevet, däremot hjälpte hon till i hushållet. Salee kunde också, påstås det, röra sig fritt och umgås med vem hon vill.

Brevet är en del av den lönetvist som pågår i rätten. Parallellt utreds ju också flera brottsmisstankar mot arbetsgivaren. Tidigast i slutet av den här månaden (oktober) kan åklagaren komma att ta ställning till om arbetsgivaren ska åtalas eller ej.

Vill du veta mer om fallet Salee? Klicka på Arkiv i menyn till vänster på vår websida. Under programrubrikerna från den 16 maj och den 6 juni i år finns allt vi rapporterat i sammandrag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".