Väljarnas vård

Hallå där reportrarna Anna Iversen och Maja Lagercrantz!

Hur har det varit att göra den här granskningsserien?
Det har varit spännande att dyka ner i den här världen och med hjälp av sjukvårdspersonal och forskare få en bild av hur vården fungerar inifrån. Materialet växte och vi var tvungna att välja bort mycket som inte fick plats i programserien. Många har också hört av sig efter att programmen sänts och gett fler exempel på sådant vi berättat om eller tipsat om annat som vi borde titta vidare på.

Är det något du minns extra mycket från arbetet med programmet?
Vi jobbade mycket med del två i serien och skrev om och och skrev om manus. Det är svårt att beskriva något så komplicerat som landstingens olika ersättningssystem på ett korrekt, begripligt och någorlunda underhållande sätt.

Finns det frågetecken kvar nu när det är klart?
En av de sakerna som inte fick plats i serien var en intervju med den ansvarige ministern Göran Hägglund om de problem med vårdgarantin och vårdvalet som vi har lyft fram. Tanken var att han istället skulle intervjuas i något av P1:s aktualitetsprogram, men han har hittills inte varit tillgänglig för en sådan intervju. Vi hoppas att andra medier går vidare med granskningen och ställer frågor om det vi tagit upp i serien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista