1 av 2
Sanna Klinghoffer. Foto: Ola Kjellbye
2 av 2
Johannes Rosendahl

Kalibers producent är bäst!

Sanna Klinghoffer belönades i helgen (2006-04-01) med ”Den gyllene dynamon”. Det är Föreningen Grävande Journalisters pris till bästa arbetsledare.

Motiveringen löd:

”Med energi, värme, humor och professionell entusiasm får hon medarbetarna att nå nya djup i grävandet.”

Vi är alla omåttligt stolta och tycker juryn gjort ett fantastiskt bra val!

Grattis Sanna!

Sanna Klinghoffers insatser och egenskaper ligger så klart också bakom att Kaliber var så flitigt nominerat i årets Guldspadegala som hölls i Sundsvall, men det blev tyvärr inga fler priser.

Klassen ”Riksradio” vanns av Daniel Velasco för en dokumentär i P1 om ”Inbrottsbluffen” - granskningen visade att företeelsen med baltiska inbrottsligor var en myt. Villainbrotten hade minskat under samma tid som rubrikerna var som svartast.

Klassen ”Stor tidning”, där Kaliber var nominerat för vårt samarbete med Göteborgs-Posten kring illegala spelautomater, vanns av Sydsvenskan för ”MKB:s svarta lista”. Arbetet avslöjade det kommunala bostadsbolagets svartlistning av människor.

Kaliber gläds särskilt åt att en av våra medarbetare under förra året - Johannes Rosendahl på SR Dalarna - fick priset i klassen ”Lokalradio”.

Juryns motivering var följande: För att med närgången granskning ha blottlagt ett antal dalakommuners bristande kontroll och säkerhet kring något som många familjer är beroende av - skolskjuts för barnen.

(Johannes var en av reportrarna bakom Kalibers program om rättspsykiatrin, december 2005).

Grattis Johannes!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".