Nya program i P1 2007

Nu är Sveriges Radios tablå för våren 2007 klar. I den väntar en rad nya program och flera spännande överraskningar. Vad sägs om musiknyheter och program om hem och mode i P1? P1 får också två nya medieprogram som på olika sätt kommer att skildra det som sker i medierna och diskutera aktuella mediehändelser.

Nya program i P1 med start vecka 5

Program om hem och mode
Sänds: fredag kl 10:03 - 11:00
Programmet, som ännu är namnlöst, handlar om kläder, accessoarer, inredning och trender. Det rör sig i tiden och trendspanar såväl i Sverige som utomlands och sätter alla företeelserna i ett sammanhang.

Plånboken
Sänds: onsdag kl 10:03 - 11:00
Plånboken är lyssnarnas guide i konsumtionsdjungeln. I programmet ges bland andra handfasta tips och råd om hur man ska göra för att klara sig bäst på sin hushållsekonomi. Programmet kommer också att utföra tester på aktuella produkter och ta upp intressanta frågor om lagar, försäkringar, sparande och lån.

Program som granskar medier
Sänds: lördag kl 11:03 - 11:35
Programmet, som ännu är namnlöst, skildrar och granskar det som sker i medierna i vid bemärkelse. Det bygger på aktuella händelser och består av raka reportage och intervjuer. Petter Ljunggren som tidigare gjort reportage för Studio Ett, Kaliber och Front i P3, debuterar som programledare.

Publicerat
Sänds: lördag kl 15:35 - 15:55
Det andra programmet om medier i P1 heter Publicerat och leds av Åke Pettersson, som tidigare var programledare för Vår grundade mening. I Publicerat för han direktsända samtal om aktuella mediehändelser med initierade gäster.

Mitt i musiken
Sänds: måndag till fredag kl 14:50 - 15.00,
fredagar 14:45 - 15:00
Mitt i musiken är ett sedan tidigare etablerat nyhetsprogram i P2 som under 2007 kommer att möta nya lyssnare även i P1. I programmet speglas det svenska och internationella musiklivet inom konstmusik, folkmusik och jazz med intervjuer, reportage och recensioner. Andreas Lindahl är en välkänd profil som fortsätter som programledare.

svea kultur
Sänds: lördag kl 12:05 - 12:30
svea kultur kommer att bevaka flera levande kulturscener runt om i Sverige. Programmet handlar så väl om konst och litteratur som film och musik.

Ett program med utrikesrapportering
Sänds: lördag kl 18:40 - 19:00
I detta program, som ännu är namnlöst, sammanfattar programledare Carlos Garat veckans bästa utrikesreportage. Programmet baseras på reportage från Sveriges Radios korrespondenter och utrikesreportrar runtom i världen.

Svenska nöjen
Sänds: fredag kl 11:03 - 11:35
Ännu en nöjeshistorisk djupdykning producerad av Staffan Schöier och Stefan Wermelin som tidigare gjort radioserierna Livet är en fest och The Svenska Ord Story. I Svenska nöjen knäpper de upp allsköns revykungar och andra primadonnor, från förr och framåt.

Lantz i P1
Sänds: måndag till torsdag kl 15:03 - 15:45
En av Sveriges Radios mest kända programledare Annika Lantz debuterar i P1 och leder ett dagsaktuellt program med intressanta gäster.

Program som sammanfattar nyheter och aktualiteter
Sänds: måndag till fredag kl 22:13 - 22:55
I programmet som ännu är namnlöst bjuds lyssnarna på dagens bästa bitar ur aktualitetsprogram som Ring P1, Lantz i P1 och Studio Ett. Dessutom får vi ta del av Sveriges Radios lokala kanalers aktualitetsprogram.

Tendens
Sänds: onsdag kl 11:03 - 11:35
Programmet Tendens kommer på onsdagar att spegla och skildra tillståndet inom vården i Sverige. Genomarbetade reportage där människor får tala till punkt varvas med diskussioner och granskning.

Dagens Eko Kvart i fyra
Sänds: måndag till fredag kl 15:45 - 15:55
Nästa år får P1:s lyssnarna chansen att höra de senaste svenska och internationella nyheterna redan kvart i fyra. En timme senare kommer Dagens Eko kvart i fem som vanligt.

MANNEN
Sänds: söndag kl 13.05, 14 januari - 11 februari
Undersöker människan bakom normen. I fem program får vi höra män berätta om att förlora kontakten med sina barn, om hur det känns när längtan efter sex blir det viktigaste i livet, om våldets inflytande i mäns liv och varför män håller på att jobba ihjäl sig.