Somrigare sommar när man lyssnar på radio

Sveriges Radios publik behöver ingen semester från radiolyssnandet i år. Inte om man får döma av den mycket spännande sommartablån i P1.

Det är bara att lägga sig i hängmattan och sätta på radion, eller varför inte den laddade mp3-spelaren?

Under hela sommaren

Varför är det så svårt att leva jämställt med den man älskar? ställer frågor och kanske ger svaren varje fredag kl 10.03 under hela sommaren.

Du får tillträde till rättssalar i , torsdagar under sommaren, kl 14.30. Det blir berättelser om bedrägerier, om jaktbrott, snatteri, våldtäkt och mord. Några av brotten är brutala och uppmärksammade, andra vardagligt triviala. Men alla säger de något om Sverige i dag.

Välkända SR-profiler - Alice Petrén, Cecilia Uddén, Hanna Sahlberg, Kjell Albin Abrahamson, Nils Horner, Maria Persson Löfgren och Thomas Nordegren blandar egna funderingar och erfarenheter från sina olika länder i egna talkshows. , måndag till torsdag kl 15.03.

Och nestorn bland dokumentärprogram i radio, Susanne Björkman, låter dig göra en tidsresa genom Sverige i förändring. Du hör åtta dokumentärer lördagar kl 10.03, men det finna ännu fler här

Vårt främsta samtalsämne sommartid – vädret får ett eget folkbildande, underhållande program . Hela sommaren, söndagar kl 8.05.

Vi passar också på att blicka tillbaka på svensk och internationell OS-historia i programmet . Varje måndag kl 10.03

lördagar kl 18.45 hör du Historiska Ord - vem var Jansson som gett upphov till maträtten Janssons frestelse? Vad är kaffegöken för en udda fågel? Och hur kommer det sig att midsommarstången också kallas för Majstång, när vi reser den i slutet av juni? Hör den folkkära etnologen och folkloristen Jan-Öjvind Swahn berätta om de historiska personerna och händelserna bakom några av våra vanligaste ord.

söndagar kl 17.35 hör du Tecken i Tiden där du får följa med professorn i idéhistoria Sven-Eric Liedman och programledaren Tobias Svanelid på deras vandring runt Göteborg i jakt på våra vanligaste symboler. Välkommen till en värld av dödskallar och svärd, av ringar och kors.

Dessutom, som det säkraste sommartecknet har vi . 58 sommarvärdar som varje dag bjuder in till skratt och tankar - passa på att ladda ner alla programmen som mp3-filer här:

Under vissa sommarveckor

Kristina Lugn svarade på lyssnarnas frågor i - ett program som sändes vecka 26, men som du alltid kan lyssna igen på genom vår poddradio, . Serien repriseras också den 5 och den 12 augusti.

Sissela Kyle och Per Naroskin analyserar tre små ord tre tisdagar kl 14.30 i programmet , med start 15 juli.

Möt spelarna som lever den mesta tiden i fantasins värld och som försöker få livet att likna en saga i . Hör programmet från 25 juli, fredag kl 14.30.

Finns det ett klassamhälle i Sverige sommaren 2008? ställer frågan fredagar kl 14.30, till och med 18 juli.

är radioprogrammet som sätter supporterkulturen i centrum där fotboll är inget utan sina supportrar eller klubbar. Hör programmet igen - .

I våra Sommarserier kl 11.03, tisdag till torsdag, möter vi tre skånska röster som berättar vad som förde dem till Sverige – och om hur livet är i dag . Ladda ner programmet och lyssna på det igen.

Där får du också hör hur man flyttar en stad i programmet som sänds vecka 28. De två stora gruvorterna i norra Sverige går igenom stora samhällsomdaningar. Lyssna på programmet igen i vårt 30-dagarsarkiv.

Under vecka 29 får vi veta mer om Orgasmen, fruktsamheten och mödomen under tisdag till torsdag. Läs mer om programmen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista