I Tendens tisdag berättar Love Blom och hans dotter Mitha om den svåra vägen mot försoning.

Svek och försoning i Tendens

Tendens får ny skepnad. Nu fokuserar vi på ett ämne varje vecka. I nära samtal, levande reportage, utblickar mot omvärlden och djupdykningar i arkiv vänder och vrider Tendens på perspektiven.  På torsdagar kan lyssnarna samtala med den nya radiopsykologen Malin Edlund. Om veckans ämne eller andra livsfrågor.

-På det här sättet kan lyssnarna få ett ämne fördjupat och belyst från flera olika håll. Vi vill skildra verkligheten så komplex som den faktiskt är,säger Catharina Vestin, gruppchef på SR Samhälle. Vad innebär det att vara människa?

Nästa vecka ställer Tendens frågorna: Hur lever man vidare när man svikit de man älskar? Och hur kan hat förvandlas till försoning?

I ett av programmen berättar före detta missbrukaren Love Blom och hans dotter Mitha om det hatiska brevet som blev början till försoning efter år av droger och lögner.

Tendens kl. 11.03 måndag till torsdag varje vecka i P1.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".