Linje 14-projektet förlängs och utökas

Studieprojektet Linje 14 i Örebro växer och utvecklas. Projektet ska locka ungdomar till universitetet, och det handlar om ungdomar som lever i familjer och miljöer där det inte är vanligt att man pluggar vidare efter gymnasiet. Abdulrahman Muhammed går i 9:an på Vivallaskolan i Örebro och han gillar Linje 14-projektet...

Linje 14 har fått sitt namn efter busslinjen mellan Universitetet och Vivalla. Projektet startade för tre år sedan och är ett samarbete mellan kommunen och universitetet. Syftet är att få ungdomar tt plugga vidare efter gymnasiet, bland annat genom att studenter från universitetet hjälper eleverna med läxorna. En av dem som hjälper till på det sättet är Maya El-Mouabi som själv har gått på Vivallaskolan en gång i tiden.

Tre år till ska projektet drivas nu. 700 00 per år kostar det och kommunen och universitet delar på den kostnaden. Nu ska även Mikaelskolan i Baronbackarna ingå, och projektet ska forskningsanknytas. Hittills har bara enklare utvärderingar gjorts men de visar på goda resultat, enligt Åsa Wedholm-Olsson som är projektledare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista