Starka vindar och snö har orsakat strömavbrott runtom i länet

Ett tusental hushåll i länet har drabbats av strömavbrott under natten och onsdagsmorgonen på grund av den hårda vinden och snövädret.

Det är hushåll i den norra länsdelen som är värst drabbade. Mellan klockan 24.00 och 03.00 i natt var drygt 650 kunder utan el i Lindesbergsområdet och omkring 500 kunder är fortfarande (på onsdag morgon) utan ström i Ljusnarsberg och Hällefors.

Elen har varit avstängd sen strax före tio sen i tisdags kväll  för de drabbade abonnenterna i Hällefors och Fortum ska med hjälp av helikoptrar försöka hitta felet under onsdag förmiddag.

Sedan strax efter fem i onsdags morse så är cirka 400 kunder i Glanshammar utan el och det problemet hoppas E-on åtgärda till åttatiden på onsdag. 

Medelvinden i länet har legat på 10 meter per sekund men det har varit vindbyar på upp till 18 meter per sekund under morgontimmarna under onsdagen. Som mest har det fallit omkring fem centimeter snö i länet.

Men för övrigt så har inte vädret orsakat några större problem. Inga trafikolyckor har rapporterats. Men det kan vara halt på vägarna och i Örebrotrakten och de södra delarna av länet saltas vägarna under onsdag morgon. Vägarna i norra länsdelen håller redan på att torka upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista