Postanställd riksdagsledamot från Örebro protesterar

Den tjänst som Svensk Kassaservice erbjuder för den som vill betala räkningar och ta ut pengar över disk, bör tas över av bensinstationer och livsmedelsbutiker. Det menar Post- och telestyrelsen som i en utredning nu föreslår att Svensk kassaservice läggs ner. Men socialdemokratiske riksdagsledamoten Eva-lena Jansson från Örebro kritiserar förslaget. Hon är själv anställd vid posten.

Det är viktigt att staten tar ett ansvar så att människor med funktionshinder av olika slag får den här servicen, menar Eva-lena Jansson. Att markanden skulle vara så speciellt intresserad tror hon inte.

Sten Selander på Post- och telestyrelsen som jobbat med utredningen om Svensk Kassaservice framtid menar att det inte stämmer - de bensin- och livsmedelskedjor som idag sköter brev och paket-service är kontaktade och vill vara med, och efter en övergångsperiod så har verksamheten just börjat sätta sig och folk hittar dit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista