Det kan dröja flera år innan friidrottshall byggs i Örebro

Bygget av en ny friidrottshall i Örebro, kan troligen försenas med flera år. Som vi berättat tidigare har bostadsbolaget Öbo hoppat av projektet, eftersom hallen inte ska ligga i bostadsområdet Vivalla. Och efter nyår tar den borgerliga alliansen tillsammans med miljöpartiet över i Örebro, och de vill att frågan ska utredas igen.

Folkpartisten Staffan Werme, som är kommunsstyrelsens nya ordförande i Örebro säger att det förra beslutet, som togs av en socialdemokratisk majoritet, inte var ordentligt utrett.

I Vivalla tas beskedet, om att det inte blir någon hall i området, emot med blandade känslor. Johan Westblad, som är processledare för stadsdelsutveckling i Vivalla bostadsområde, tycker det är tråkigt men bara att acceptera. 

Martin Mestanza som är grundare till SIMON, Sveriges Invandrare mot narkotika, i Vivalla är besviken över att det inte kommer att byggas någon hall i närheten av Vivalla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".