Kunder trodde kocken städade toaletten

Personalen på Max Hamburgerrestauranger är alla likadant klädda, det kan leda till oro bland kunderna. Det har cheferna  fått erfara sedan en kund i Örebro säger sig ha sett hur kocken stod och städade toaletten. Nu funderar restaurangerna på att ändra i klädseln så att inga missförstånd uppstår.

- Kocken lagar mat och städar inte toaletter, det säger Pär Larshans, som är personalchef och mat-säkerhetsansvarig på Max Hamburgerrestauranger AB.
Men det är inte lätt att avgöra vem som är kock och vem som jobbar ute i restaurangen med att torka bord, plocka disk och ta emot beställningar. För alla har exakt likadana kläder. 
Pär Larshans säger att det måste vara det som ligger bakom den insändare som skickats till Nerikes Allehanda, där en kund säger sig ha sett att kocken stod och skurade toaletten, iförd sina kock-kläder och utan skyddshandskar.
Rutinerna på Max är att toaletterna ska inspekteras två gånger i timmen av personal som inte jobbar i köket. Om det behövs en städning så byter personalen kläder efteråt, men om det bara är en inspektion behövs inga skyddskläder.
Men på Miljökontoret i Örebro sitter enhetschef Roger Strindberg och har en annan åsikt. Han tycker visst att skyddsklädesprincipen kan gälla även för de kortare toalettinspektionerna.