Feriepraktikplatserna i Örebro räckte inte ens till hälften

Knappt hälften av de 2250 ungdomar i Örebro kommun som sökte feriepraktikplats i somras fick platser. Dessutom gick inte merparten av platserna till ungdomar i vissa bostadsområden som det var tänkt.

Det var tänkt att 65 procent av praktikplatserna skulle öronmärkas för ungdomar som bor i bostadsområdena Brickebacken, Varberga, Baronbackarna, Oxhagen, Vivalla och Markbacken.
Men det målet uppnåddes inte på grund av olika skäl, enligt Vuxenutbildning- och Arbetsmarknadsnämnden i Örebro. Bara 394 ungdomar från de prioriterade bostadsområdena fick feriepraktikplats.
De flesta flickor gjorde sin feriepraktik inom vård och omsorg och de flesta pojkar inom föreningslivet.
Murad Artin, som är ordförande i Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, är orolig över att den nya regeringen drar in det statliga stödet till feriepraktikplatser. Han hoppas ändå att den nya majoriteten i Örebro kommer att satsa medel på feripraktikplatser även i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".