Unga från Ljusnarsberg - från sämst till bäst

Enligt nya siffror från Högskoleverket var ungdomar under 26 år som kommer från Ljusnarsberg, bäst i Örebro län på att läsa vidare på högskola eller universitet förra läsåret. Tidigare rapporter därifrån har tvärtom visat att ungdomar från Ljusnarsberg var sämst i landet på att läsa vidare

För bara några veckor sedan rapporterade Sveriges Radio  Örebro att ungdomar från Ljusnarsberg är sämst i landet på att läsa vidare på högskola eller universitet. Samma sak har sagts tidigare.
Ungdomarna från Ljusnarsberg har legat i botten i statistiken i flera år. Men nu kommer ny statistik från Högskoleverket och den visar helt annorlunda siffror.
Förra läsåret var nämligen lde unga från Ljusnarsberg under 26 år bäst i Örebro län på att börja plugga på universitet.
46 procent eller knappt hälften valde att plugga vidare då.
Åren innan var siffran runt 28 procent.
På Högskoleverket hävdar man att siffrorna stämmer, men hur ungdomarna från Ljusnarsberg plötsligt blivit bäst i Örebro län på att gå vidare till högre studier, det kan man inte svara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".