Protester mot tänkt hyreshöjning i Hällefors

Hyresgästföreningen i Hällefors reagerar nu kraftigt på kraven om stora hyreshöjningar inom allmännyttan. Bostadsbolaget har inte gett ett bud, men menar att det skulle krävas bortåt 10 procents höjning för att bland annat täcka kostnaderna för höjda taxor. Annars får man i stället dra ner på underhåll och renoveringar. Willy Karlsson representerar hyresgästföreningen i Hällefors...

Bostadsbolaget hävdar att man har stora behov att höja hyran för att täcka för taxorna el, vatten, sopor, Bergslagens kommunalteknik, delvis ägt av Hällefors kommun, vill höja priset fem procent i år.

Assar Granström är socialdemokrat och ordförande för Hällefors Bostads AB menar att det inte är ett alternativ att ta av det egna kapitalet för att finansiera underhåll och reparationer, höjer man inte hyrorna så riskerar man att gå back fyra miljoner.

Esko Thorell från hyresgästföreningen menar att det skulle gå att hålla sig på några procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".