Kommunalt bolag i Hällefors reste upp halv miljon

Det kommunala bostadsbolaget i Hällefors gjorde resor för nära en halv miljon kronor under loppet av ett och ett halvt år. Resorna gick, förutom till Paris två gånger, även till Köpenhamn och till Finland.

För en vecka sedan kunde Sveriges Radio Örebro berätta om Hällefors Bostads studieresa till Paris våren 2005. Resan kostade sammanlagt 130 000 kronor.

Men det var inte den enda utlandsresan som bolaget gjorde under de senaste åren. Också våren 2004 var bolagsrepresentanter i Paris. Även då handlade resan om vad de kunde lära sig av parkerna i Paris. Men även om ljusets betydelse för den franska huvudstaden, och om modern konst.

Hösten 2005 reste bolaget till Köpenhamn. Då gjordes studiebesök på ett hyreshus som har extraservice för de boende, men man hann även med en guidad visning på muséet Louisiana samt ett besök på Tivoli.

Under den här perioden har personal från Hällefors bostad även rest till Finland och till Stockholms skärgård. Så inom loppet av ett och ett halvt år gjorde bolaget fyra utlandsresor och en inom Sverige till en sammanlagd kostnad av drygt 460 000 kronor.

Assar Granström är socialdemokratisk ordförande för bolagets styrelse och var själv med på resorna. Han försvarar resorna, och menar att de var värda pengarna. Bolaget åkte för att få underlag till beslut som skulle tas, säger han.